Ételeink
Mi lehet a menü? Például töltött káposzta, amilyet utoljára a nagymamánál
evett, rakott krumpli, húsleves, tökfőzelék, spenót, hajdinakása, csicsóka,
kemencében sült pecsenye, grill ételek, sült malac, kacsa- vagy kakaspörkölt,
köles, puliszka, vagy csak egyszerűen ránk bízza. Bográcsos pörkölt?
Csirkepaprikás? Csülkös bableves? Disznótoros? Flekken sütés? Arra is van
mód, hogy meghívja barátait egy bográcsozásra, halászlére vagy
szalonnasütésre, grillezésre és saját maga elkészítse. Milyen kenyeret szeret?
Rozskenyeret? Répásat vagy pityókásat? Elkészítjük! A kívánságok között
lehet szinte bármilyen magyar étel.
A mindig friss alapanyagokat (idénytől függően) közvetlenül az étel elkészítése
előtt húzzuk (ássuk) ki a földből, szedjük le. A húst azon a reggelen „
vadásszuk” le és készítjük el, a gombát frissen az erdőben szedjük, s a
fűszernövények egy részét is megtermeljük, a tésztákat magunk készítjük.
Azon alapanyagokat, amiket nem tudunk helyben megtermelni, a környékbeli
termelőktől frissen, válogatva szerezzük be. Természetesen télen a zöldségeket
piacról szerezzük be, de a kolbász és a kenyér házi! Még kávéból is tud
válogatni (török, amerikai, presszó, kardamonos, kapszulás, a választék
végtelen), s akár megpörkölheti sajátmagának.
Erzsébet utalvány elfogadóhely